Grupul german Handshake2Deutschland (H2D) a anunţat lansarea televiziunii pentru refugiaţi H2D, scrie Broadbandtvnews.com. Noul canal free-to-air va fi distrbuit pe reţeaua de cablu Unitymedia şi pe satelitul Astra (19,2 grade est). H2D va fi, de asemenea, disponibil pe platforma online Zattoo, din această săptămână.

Postul este destinat refugiaţilor, cu predilecţie celor ajunşi în Germania, dar şi organizaţiilor neguvernamentale care se implică în ajutorarea acestora.

h2d

H2D este un joint-venture între companiile independente de media High View şi Apfel TV Kontor şi va fi administrat drept un proiect caritabil, non-comercial.

Pentru ca emisia H2D să fie posibilă, acest proiect a atras şi câţiva parteneri pe zona de conţinut, printre aceştia se numără France 24 şi Euronews. În plus, a făcut parteneriate cu producători de filme educative precum Goldene Zeiten, Deutschland für Anfänger şi MaroWeltShow. Grafica televiziunii a fost creată de agenţia Me Happy, din Munchen.

“Integrarea refugiaţilor este o sarcină pentru întreaga societate, iar companiile de media au rolul lor în această misiune. H2D îi va ajuta pe refugiaţi să se simtă ca acasă în societatea germană. Canalul îi va informa pe refugiaţi cu privire la cultura germană şi valorile acestei societăţi care stau la baza constituţiei. Am dori să le mulțumim partenerilor noștri de distribuție Unitymedia și Astra pentru susținerea acestui proiect și extinderea canalului, dar și partenerilor noștri de conținut pentru munca lor excelentă”, a declarat Frank Apfel, CEO al H2D.

H2D îşi propune să-i ajute pe refugiaţii să se descurce în viaţa de zi cu zi şi să înveţe limba germană. În plus, pe lângă programele în limba germană, H2D oferă ştiri şi programe despre evenimente de importanţă globală atât în engleză, cât şi în limba arabă.

Dincolo de canalul de televiziune, H2D va oferi conţinut video personalizat pentru adăposturile refugiaţilor, cu informaţii practice legate de organizare.

H2D a desfășurat un astfel de serviciu pentru prima dată în martie 2016, în centrul de primire de la baza militară Kurpfalz-Kaserne în Speyer. H2D are şi o prezenţă online şi prin intermediul unor aplicaţii pe mobil.

Distribuie pe social media

By dvbnews