Radiodifuzorul public japonez NHK a anunțat la MIPCOM că pe 1 decembrie 2018 va lansa două noi canale Ultra HD. Unul va difuza în 4K, iar celălalt în “Super Hi-Vision”. Acesta nu va fi o transmisie de testare, ci va fi primul canal tv 8K din lume.

Mika Kanaya, producătorul principal al NHK, a explicat că versiunea 4K va transmite zilnic 18 ore de programe native 4K, inclusiv seriale, documentare, sport și divertisment. NHK 4K va transmite de asemenea pentru prima dată un jurnal de știri de noapte în 4K.

“Va exista ceva pentru toată lumea. În ziua lansării, vor fi transmisii în direct din Antarctica. Producătorii NHK au călătorit prin Europa și au realizat programe dedicate diverselor capitale”, a explicat Kanaya.

De asemenea, pe 1 decembrie 2018 se lansează și canalul NHK 8K. Tehnologia 8K este dezvoltată de peste 15 ani, iar Kanaya a explicat că lansarea canalului 8K va fi un pas foarte important pentru NHK și că speră că va schimba nivelul de calitate a imaginii și sunetului, pe care telespectatorul îl dorește când privește la televizor.

Printre programele în 8K din ziua lansării este inclus și un documentar în premieră, care prezintă prin imagini spectaculoase expediția unei echipe de cercetători ce explorează giganticul sistem de peșteri Cenote din Mexic. Alte programe în 8K din ziua lansării includ concerte ale celor mai renumite orchestre din Europa (Filarmonica din Viena, Filarmonica din Berlin și Royal Concertgebouw din Olanda). De asemenea, va fi difuzat în 8K un program în patru părți despre Muzeul Louvre din Paris. În seara lansării va avea loc și o transmisie în direct în 8K dintr-un important oraș italian.

Distribuie pe social media

By dvbnews