screenshot-www-frocus-net-2016-11-03-03-41-54Pe 1 noiembrie a fost lansat primul multiplex digital terestru cu acoperire nationala ( 80% din populatie ) din Republica Moldova. Sunt oferite un numar de 8 televiziuni: Prime TV, TVR Moldova, Publica TV, N4, Canal 2, Canal 3, Accent TV si TV Moldova 1. De asemenea, vor fi adaugate inca 7 televiziuni ( Agro TV, CTC, TV7, Super TV, ITV, Regional TV si Jurnal TV ), care au deja licenta de emisie in acest MUX A, dupa ce se vor incheia contractele de prestari servicii si va fi furnizat semnalul necesar.

 

Televiziunile sunt transmise in DVB-T2 / MPEG4 si sunt receptionabile in majoritatea zonelor dn Republica Moldova ( inclusiv prin receptie mobila ), fara abonament, din urmatoarele amplasamente:
– Zona Strășeni (Ivancea, Chișinău, Hâncești) prin canalul 31;
– Zona Cahul (Cimișlia, Comrat, Baimaclia, Leova) prin canalul 36.
– Zona Edineț, prin canalul 30; – Zona Căușeni (Tighina) prin canalul 21;
– Zona Trifești (Soroca) prin canalul 28;
– Zona Mindrești (Drochia, Ungheni) prin canalul 22;

 

In viitor, toate televiziunile actuale cu acoperire nationala analogica vor fi inlocuite cu 3 multiplexuri de televiziune digitala terestra, prin care vor fi emise pana la 42 de televziuni. I.S. Radiocomunicații a început să testeze de asemenea si codecul HEVC ( in regim de laborator ), ce va putea permite emisia a pana la 28 de televiziuni pe un singur multiplex, comparativ cu doar 14 televiziuni ce utilizeaza codecul MPEG4.

Distribuie pe social media

By dvbnews