MTV_Romania_400x400Din 8 martie 2016, televiziunea MTV Romania va fi eliminata din grila RCS-RDS, atat prin satelit, cat si prin cablu ( analogic si digital ), conform unui comunicat al companiei remis prin intermediul websiteului televiziunii Digi24. https://hdsatelit.blogspot.ro/2016/03/mtv-romania-iese-din-grilele-rcs-rds.html

“PRO TV şi RCS & RDS au decis ca, începând din data de 8 martie 2016, postul MTV România să nu mai facă parte din oferta de servicii de televiziune prin cablu analogic, satelit şi digital Digi TV”, precizeaza RCS RDS care aminteste că abonaţii Digi TV “vor continua să beneficieze de o varietate de canale tematice de muzică pentru tineri, printre care KISS TV, H!T Music Channel, Music Channel, Utv, Utv HD şi ZU TV.”

RCS&RDS nu precizează care sunt motivele pentru care va scoate MTV România din grilele sale. Este însă de aşteptat că RCS&RDS şi Pro TV SRL nu s-au înţeles cu privire la preţul pe abonat pe care RCS ar fi trebuit să îl plătească Pro TV SRL pentru distribuirea în continuare în grilele sale a MTV România. vlcsnap-2016-07-17-03h49m41s303

Pe de altă parte, MTV România va pierde aproape 50% din piaţa de distribuţie TV din România, după ieşirea de pe RCS&RDS, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din piaţa media. În prezent, RCS&RDS are peste 3 milioane de abonaţi la serviciile sale de televiziune prin cablu şi satelit.

Televiziunea MTV România emite pe o licenţă audiovizuală românească deţinută de societatea Pro TV SRL. La nivel internaţional, brandul MTV este deţinut însă de compania americană Viacom International Media Networks (VIMN). Astfel, pentru MTV România, Pro TV SRL are o înţelegere cu Viacom.

Distribuie pe social media

By dvbnews